Nordenfjords GDH Kennel

21-04-2021
Der er ikke planlagt hvalpe i 2022
21-04-2021
Der er altid en risiko
Et foster i forrådnelse var årsagen til at Delta fødte for tidligt i weekenden. Hun overlevede, men er træt og deprimeret. Hvalpe kan ikke klare en fødsel der er mere end et par dage før termin. Så der blev ingen hvalpe denne gang.

De købere, der var på venteliste, er orienteret.
11-04-2021
Syvende uge fik ende
Delta er for tiden særdeles ihærdig i jagten på mus, og det er svært at få hende til at slippe byttet. Hun plejer at lægge fangsten på parade til almindelig beundring, men nu sluger hun den hellere i én mundfuld. Sult?
Ligeledes lider hun af en rædsom tørst. Hvis vandskålen er tom, plejer hun bare at forsyne sig fra den store krukke på terrassen, men nu spiller hun hockey med vandskålen indtil den bliver fyldt igen, ligesom søster Eta plejer at gøre.

I den kommende uge skal Delta have den sidste herpesvaccination. Så har vi sikret os så godt vi kan mod hvalpedød.
Hun er begyndt at søge mod hvalpestuen og fødekassen, så den skal jeg til at have gjort indbydende med madrasser og rene tæpper.

Hvalpene er begyndt at få pels og farvemarkeringer, og den vigtige proces med forbening af knoglerne er i gang.
04-04-2021
Der er gået seks uger -
- siden vi besøgte Zander i Kolding. Delta har helt overvundet sin kvalme og er altid sulten. Nu skal hun til at fodres tre gange dagligt. Hendes figur har ændret sig markant den sidste uge. Det tyder på at hun gemmer på mange hvalpe. Jeg overvejer om id-båndene skal suppleres med endnu flere farver.

Nu har hvalpene udviklet deres eget tarmsystem, og organerne færdigudvikles. Kønsorganerne udvikles til hanner og hunner. Vi går ind i den sidste tredjedel af ventetiden, hvor 75 % af fostertilvæksten sker.

Selvom ventelisten er lukket får jeg fortsat dagligt et par henvendelser om hvalpe, men det kan jo ikke nytte noget.

Der er tilføjet en lille klumme på siden Hvalpe 2021.
28-03-2021
Fem uger henne
Nu går Delta på barselsorlov med sin buttede mave, men konditionen holdes ved lige til de kommende anstrengelser.
Hun skal til at skifte til hvalpefoder, der indeholder ekstra kalk og protein, så hun kan udvikle sunde stærke hvalpe, og hun får et ekstra måltid natmad.
Delta er utroligt kontaktsøgende – endnu mere end normalt – og kræver ustandseligt at blive nusset eller bare berørt med en fod.

De små er nu ved at danne poter, tæer og kønsorganer. Faren for fejludvikling er ved at være overstået.

Beholdningen af aviser skal øges til to fyldte affaldscontainere. Det plejer at være tilstrækkeligt til den kommende tid.
21-03-2021
Efter fjerde uge
er der ingen tvivl. Deltas parring med Zander giver resultater. Hendes bryster er vokset og strutter allerede. Og hun er blevet lidt mere rund.

Der er allerede trængsel på ventelisten til en hvalp, så den er midlertidigt lukket. Hvis der kommer afbud bliver der senere mulighed for at komme med.

Nu er fostrene 2,5 cm og har fået noget, der ligner ben. De har også dannet øjne og ører.
14-03-2021
Så gik tredje uge
Det er endnu for usikkert at sige at Delta er drægtig men...

Man kunne selvfølgelig få tæven scannet allerede nu for at se liv, men det er for pjattet og dyrt. Vi venter og ser. Vi kan jo hverken gøre fra eller til, og lidt spænding hører til i denne tid.

Lidt biologi: Den værste risiko for abort er overstået. Deltas befrugtede æg, små fisk på 1 cm, er nu gledet ned i livmoderen. De ligger i hver sin lille blære der er vokset fast på livmoderen, og her er moderkagen dannet.
28-02-2021
2021-Hvalpe
I sidste weekend blev Delta parret med Strong Point Cassander, så om 8 uger skulle årets hvalpe komme til verden. Vi glæder os til der igen kommer liv i hytten
Mere info følger.
Ventelisten er åbnet.
10-02-2021
Nyt om Deltas kuld 2020
Hvalpenes første fødselsdag den 22. januar blev behørigt fejret rundt omkring i landet.
Se siden Hvalpe 2020

Velkommen til min hjemmeside

Denne hjemmeside blev oprettet i slutningen af 2011, da vores Gamle Danske Hønsehund, Charletans´ Candy (kaldet Pallas) var drægtig. Siden blev flittigt opdateret indtil de otte dejlige hvalpe forlod deres fødehjem i marts 2012.

Charletans´ Candy

Pallas fik i alt 28 hvalpe fordelt på tre kuld. Indtil nu (marts 2018) er det blevet til 86 børnebørn, men det er kun begyndelsen. Jeg har selv beholdt to af hvalpene, Nordenfjords GDH Delta og Nordenfjords GDH Eta til videre avl.

Nordenfjords GDH Delta

Delta fik sine første 10 guldklumper først i 2017 og den 13. juni 2018 kom endelig Verdens Syv Vidundere.

Midt i februar 2019 bliver det Etas tur til at prøve.

Der vil løbende komme opdateringer, når vi har nyt at fortælle om vores hunde. De hvalpe, vi har opdrættet og stadig har kontakt med fordi de indgår i avl, udstillinger eller prøver, har deres eget blad.

Alle billeder på hjemmesiden er af Pallas og hendes afkom.

Nordenfjords GDH Kennel

Lisbeth Andersen

Mølbjergvej 22

9380 Vestbjerg

Mail: lisb@os.dk

Tlf: 98 29 69 29 (fastnet - ingen sms!)