Neptun

Nikko

9. juni 2013 Nikko (tv) kåres som BIR på udstillingen i Vissenbjerg

Nikko har allerede i 2013 fået stor udstillingserfaring.

Han – og ejeren, Jens Peder – fik blod på tanden ved debuten i DKK´s internationale udstilling i Fredericia den 9. februar. Her blev Nikko præmieret Excellent og nummer 1 i Juniorklassen (JK). Han blev bedste han og BIM, idet en tæve blev bedst i race (BIR). Roserne og snakken ville ingen ende tage, da racekendere så Nikko.

Nikko fik undersøgt sine hofter i april. De var til A (indeks 118 pr. 1/12-2013). Han blev ligeledes jagtligt vurderet i august. Dermed kunne han tilmeldes GDH Foreningens liste over avlshanner.

I oktober opnåede han i tredje forsøg at få 1. præmie ved en markprøve. Dermed er han også klar til at konkurrere om CERT for at blive Dansk Champion (DKCH).

Ved fem udstillinger er Nikko blevet præmieret Exc, nummer 1 i klassen og CK. Tre gange har han været BIR, og ved årets sidste udstilling i Herning den 3. november fik han desuden CACIB.

Endnu ikke to år gammel sluttede Nikko året af med maner ved at blive kåret som DKK-Racevinder 2013.

Helsinki: Verdens bedste Gamle Danske Hønsehund år 2014

2014 fortsatte arbejdet med udstillinger. Inden juli er det blevet til fem udstillinger hver gang med EXC. såvel i ÅK som i BK, tre gange CERT, BIR og CACIB. Nikko kan således kalde sig Champion, når han får den sidste 1. præmie i markprøve i åben klasse.

Med hensyn til prøver arbejder Jens Peder og Nikko stadig med stor energi. Men de har endnu ikke ramt formen på dagen. Det går så godt til træningen, men glipper når det gælder.

Sin tredje CACIB vandt han på den internationale udstilling i Neumünster den 1. juni. Her blev han også nummer 3 i gruppen af stående jagthunde.

Som kronen på værket blev Nikko WW-14 (World Winner) i racen ved verdensudstillingen i Helsinki.

Igen i år lykkedes det at vinde titlen som DKK-Racevinder 2014. Kåringen sker ved årets sidste udstilling i Herning i begyndelsen af november.

Endelig skal det nævnes at Nikko allerede i år er blevet far to gange til i alt 11 hvalpe.

1. nov. 2015 Nikko og hans halvsøster, Zeta, fik 2. præmie i Åben Klasse på markprøven.

Arbejdet med markprøver fortsatte i 2015, men det blev "kun" til en andenpræmie. Til gengæld blev han EUW15, bedste hund i racen i Europa, ved udstillingen i Oslo, ligesom han blev BIR og fik CACIB i alle de udstillinger han deltog i.

I maj 2016 fik Nikko sit svenske championskab i hus ved udstillingen i Skåne. Her blev han desuden nummer 2 i Gruppe 7 (Stående Jagthunde).